Birthday girl

От известно време имам един прекрасен печат на Nellie Snellen, който се опитвах да оцветя с акварелни моливи 3 или 4 пъти и все безуспешно. Мисля, че почти се бях отказала, но си казах, че все отнякъде трябва да се започне и продължих да опитвам. Оцветяването е далеч от перфектното, няма никакви светлосенки, но пък като за първи (успешен) опит, мисля, че се получи добре. Пък и стигнах до заключението, че когато се сложат хартийките, цветята, панделките и другите неща, недостатъците на картинката малко като че ли избледняват :-) Няма много цветя, заради което не знам дали ще отговори на условията на предизвикателството на Кали, но реших да я включа там, с което да и пожелая честит рожден ден и много щастливи мигове :-) Ще я изпратя и на Двете елши ;-) Желая ви хубава и усмихната неделя :-)

6 коментара to “Birthday girl”

 1. KalySto

  Ето един човек, който се е осмелил да направи нещо ново! Като за първи опит е чудесна! Ако искаш съвети за оцветяването само драсни един ред, а за да ти се получават преливките и светлосенките е задължително да използваш акварелен картон.Цветята и дизайна ти са страхотни! Благодаря, че се включи в моето предизвикателство!

  Отговор
  • Диляна

   Благодаря ти за съвета, Кали :-) Ще потърся акварелен картон. Освен това си мисля, че и моливите ми не са много хубави, но пък не искам да се оправдавам с тях :-) Истината е, че нямам нюх да преценя откъде трябва да падне светлосянката и за целта мисля да изгледам няколко урока :-) Благодаря, че се отби :-)

   Отговор
   • KalySto

    Ами не зависимо какви са ти моливите на картони, които не са акварелни боичката попива и не могат да се получат нюансите. И още една хитринка, за малките места, ана този печат те са много, не рисувай с молива върху картинката, а просто вземи с мокра четчица от върха на графита (както с обикновена боичка). Междудругото, ако имаш време на 31 Март „Двете елши“ организират точно каквото ти трябва: Работилничка „Печатане на контурни изображения и оцветяване с Акварелни моливи“. А то и аз съм се учила главно от гледане в интернет и ако искаш мога да ти пусна някои сайтчета.
    Ох, че се разприказвах, успешна седмица от мен!

    Отговор
    • Диляна

     Мерси за съветите:-) Аз правя точно така с четката върху молива. Взех си от тези водни четки с резервоарче и съм много доволна :-) А за Елшите знам, дано ми остане време да намина, със сигурност ще има какво да науча :-)

     Успешна седмица и на теб :-)

     Отговор

Leave a Reply

 • (will not be published)