За кривите линии

Ех, ако знаете как изгарях от желание да ви покажа тези две картички, защото за тях използвах новите си продукти, а и защото на това печатче отдавна му бях хвърлила око... но в мига, в който отворих снимките, за да ги обработя, с ужас установих, че има ужасно криви неща - надписите, част от хартийките и т.н :-( Тези прави линии много ме измъчват, а още повече ме измъчва това, че ги виждам чак на снимката... :-) Няма да ви занимавам повече, а ще ви покажа тези две картички, които направих за два рождени дни - на майката на една от най-близките ми приятелки и за Леви от CookiBooki :-)   Най-лошото обаче е, че на втората картичка освен кривите надписи и хартийки, установих, че в косата на момиченцето нещо куца :-) Не знам защо изпитвам такова затруднение при тези коси... :-)       Желая ви лека и спокойна вечер, а на себе си обещавам при следващите ми картички да няма чак такива криви неща :-)    

16 коментара to “За кривите линии”

 1. Toni

  Диляна, не бъди толкова строга със себе си – не че и аз не съм такава по отношение на моите картички, но се оказва, че ние самите сме най-безкомпромисните си критици. Останалите гледат на направеното от нас много по-лежерно и със сигурност не поглеждат една картичка, за търсят недостатъците й. В случая сигурно и една крива линия нямаше да забележа, ако не беше обърнала специално внимание. А аз, уверявам те, забелязвам кривите линии от километри :))))
  Желая ти хубав ден, изпълнен с усмивки!

  Отговор
  • Диляна

   Сигурна съм, че повечето хора не биха забелязали, ако има нещо криво :-) Иначе е хубаво човек да е критичен спрямо себе си, но и отвреме навреме да се потупва по рамото :-) А аз се ядосвам, защото не забелязвам кривите линии с просто око, а чак, когато снимам :-)

   Хубав и слънчев ден и на теб, Тони :-)

   Отговор
 2. addii

  Аз също изпитвам голямо затруднение с правите линии,много ми е трудно….
  Да ти кажа честно,първата ти картичка така ме плени,че не забелязах на първо четене нищо,но след като си го споменала ,тръгнах да търся и аз кривините.
  Много настроение ти пожелавам през почивните дни!

  Отговор
  • Диляна

   Хехе :-) Аз установих, че когато имам много правоъгълни форми, ми е доста трудно да ги напасна така, че да са успоредни едни с други :-) А тъй като засега нямам машинка за рязане, се задоволявам именно с правоъгълниците и квадратите :-) Хубав ден ти желая :-)

   Отговор
 3. Маги

  И на мен често ми се случва да забележа някой дребни недостатъци, чак когато обработвам снимките. Тони обаче е права, хората не търсят несъвършенствата в картичките ни. :) Ако не беше споменала изобщо нямаше да забележа криви линии. :) Хубав следобед!

  Отговор
 4. Niili

  какви криви линии, какви адписи? :D няма нищо по-артистично от леката асиметрия в цялостната хармония (брех, че го казах и аз :D ) Диляна, картичките са страхотни, уверявам те, че нямат недостатък,с поред мен. няма лошо да си перфекционист и критичен към сбе си, но пък хубавото на това хоби е, че създаваш красота с ръцете си, нали :) къде щеше да е тръпката от handmade шедьоврите, ако нямаха по някой мъничък, дребен детайл, който да загатва, че са докосвани именно от човешки ръце, а не са продукт от поточна линия? картичките са супер, и съм повече от сигурна, че притежателите им ще ги пазят ато наистина скъп дар:) поздрави!

  Отговор
 5. Valchen

  Ама на кой му пука за кривите линии, след като е важно общото впечетление, а то е, че картичките са супер сладки и много пълни с живот, цветове, жизнерадостност! Както вече са коментирали другите момичета нормално е ръчноправените нещица да си имат недостатъчета, но това ги прави толкова чаровни и показва, че са правени от ръце и със сърце, а не от машина!

  Отговор
 6. Диляна

  Благодаря ви от сърце, момичета :-) Мисля, че сте прави, в крайна сметка сме хора, а не машини и в това се крие чара на ръчно правените неща :-) Хубава и успешна седмица ви желая :-)

  Отговор
 7. KalySto

  Едва сега си откраднах време да поразгледам при теб. Първо поздравления за преливките по рокличките.Станали са много добре! Второ, косите са най-трудните, дай си време за да усетиш отблясъка.
  А колкото до кривите линии, аз и с тример пак успявам да изкривя, и едва ли имам и една картичка, в която да са ми идеално равни нещата. За това и Clean and Simple, не е моят стил и съм се ориентирала към наръфано, накъсано,ретро и винтидж,където това се превръща в ефект.
  А колко картички едва са стигали до снимане, защото не си ги харесвам – няма и да ти кажа. Ужасна работа сме туй перфекционистите :)

  Отговор
  • Диляна

   Кали, най-парадоксалното е, че аз в живота си изобщо не съм любител на перфекционизма или педантичността, но що се отнася до картичките, там нещата са други :-) Тези коси много ме измъчват, защото аз дори не мога да си представя откъде идва този блязък, но се надявам с времето и с изгледаните хиляди клипчета в youtube някак си да ги докарам :-) Хубаво е, че ти си открила своя стил, защото аз като че ли още се лутам :-)

   Хубава вечер и успешна седмица :-)

   Отговор
 8. CraftyEllie

  Диляна, кривините вече сте ги „откоментирали“ достатъчно и направо ще ги прескоча (и без това почти не ги забелязах). Исках да ти кажа, че имаш напредък с оцветяването. Продължавай все така! За косите – казали са ти вече – с времето, ще си „дойдат“ и те на мястото. Опитвай да си представяш къде са по-тъмните и къде по-светлите места – примерно, ако има фиба или ластик, които да пристягат косата, значи там ще е по-тъмно и т.н. Успех и много вдъхновение ти пожелавам!

  Отговор
  • Диляна

   Благодаря ти, Ели :-) Започвам да усещам по-добре цветовете и светлината, но на някои места си знам, че оцветявам правя по усет, а не както би било правилно :-) Четох обаче, че има няколко вида оцветяване, като единият е с цел да изпъкне изображението, а другият – да бъде реалистичен като придаде съответните светлосенки :-) Мисля засега да си карам на първия вариант :-)

   Отговор
 9. Красимира Иванова

  Дилянка, честит имен ден (с огромно закъснение)..
  Прави или криви линиите, картичките ти са чудесни – много артистични и с голям напредък в оцветяването. За косата..нямам съмнение,че скоро ще се научиш да й вмъкваш светлина и отблясъци.
  Харесвам композициите ти и усета ти към цветовете. Успех!

  Отговор

Leave a Reply

 • (will not be published)