Приказка за приятелството

Днес е много специален ден! Моята най-добра приятелка става на 24 :-) Познаваме се от 17 години и оттогава сякаш нищо не се е променило... е, като изключим няколко сантиметра и килограма отгоре :-) Много дълго време мислих какво да и направя. Исках да е нещо повече от една картичка. Исках да е нещо специално, нещо, което да описва приятелството между мен, нея и сестра ми. И тъй като Кремито е детска учителка и истински обича работата си, реших да и направя книжка... книжка за приятелството :-) Книжка за нашето приятелство :-) Честит Рожден Ден, Креми! Обичам те, приятелко! И така, сега ще ви разкажа и как направих картичката. Първо, трябва да спомена, че това със сигурност е най-амбициозния и трудоемък проект, с който съм се захващала. И скрапбук албумите не бяха лесни за направа, но тук трябваше да сглобя сама книжката. Ползвах модел, който видях в youtube и който е изключително лесен и удобен за такъв тип книжки :-) Използвах 3 различни албумчета с дизайнерска хартия, които вече почти са празни, копчета, цветя, брадс, панделки, камъчета, дантели и почти цяла ролка двойнолепящо тиксо :-) И резултатът си заслужаваше :-) Мисля, че най-много се затрудних, докато измисля и сюжета на книжката... не трябваше да е прекалено детско, или прекалено многословно, защото исках да наблегна и на елементите и картинките... :-) Ето я и самата книжка :-)     Украсих и една кутия от тагове на K&Company, в която сложих книжката, но нещо не успях да я снимам :-) Като цяло снимките ми не са идеални, но тъй като съм си в Търново и трябваше да снимам с китовия обектив, а и времето не беше много дружелюбно спрямо мен, резултатът е такъв, какъвто е :-) Въпреки това, реших да не се впрягам много за снимките, аз всъщност ги направих за вас, за да видите резултатът :-) По-важното обаче е книжката... и нейния получател :-) Желая ви хубава неделя и до скоро :-) П.С. И понеже в книжката има както животни, така и цветя, ще я включа в: Забавлятелство седмо "Книга за джунглата" Двете елши, предизвикателство май "Цветя"  

36 коментара to “Приказка за приятелството”

 1. Dani

  Диляна, поздравления за идеята и реализацията!
  Чудесна книжка се е получила!
  Но най-хубавото е това чисто, детско приятелство,
  което съществува и до днес!
  И нека продължава по този начин през целия ви живот!
  Поздрави и хубава вечер!

  Отговор
 2. Iri

  Това, което си направила е много е мило … чак аз се разчувствах, а приятелката ти сигурно ще се разплаче от щастие, когато види тази прекрасна книжка, която е олицотворение на приятелството ви. Невероятен подарък е! Поздравления за изработката, справила си се много добре и на мен като краен резултат много ми харесва!

  Отговор
  • Диляна

   Ири, сълзите на щастие понякога са по-истински и от хиляди усмивки! Радвам се, че книжката ти харесва!

   Отговор
 3. addii

  Остави ме без думи!Не знам ,толкова трогателен подарък-чуден!Страхотно е да имаш такива приятели!

  Отговор
 4. Ирина

  Мога да си представя реакцията на Кремито, когато е видяла подаръка :)
  Страхотна книжка се е получила, сис, този път си надминала себе си!

  Отговор
  • Диляна

   Реакцията щеше да е още по-хубава, ако подаръкът беше съпроводен и с торта, но нищо – догодина :-D

   Отговор
 5. Кремена

  Благодаря ти, Додо!!! Това наистина е най-прекрасният подарък, който съм получавала. Както винаги ме разчувства страшно и ми припомни колко истинско е всичко!!! Благодаря ти, че те има през всичките тези години в живота ми!!! Обичам те и винаги ще е така! :-) Знам, че едно от най-ценните неща, които имам, е твоето приятелство!!!

  Отговор
 6. Toni

  Толкова трогателен и истински подарък – или може би би трябвало да кажа не просто подарък, а дар. Символ на истинското приятелство. Страхотен жест. Впечатлена съм и очарована.

  Отговор
  • Диляна

   Благодаря ти, Тони! Такива подаръци според мен са много по-ценни, отколкото тези, струващи стотици лв :-)

   Отговор
 7. Мила

  Дилянка, страхотен подарък ! Много, много ме усмихна – с толкова позитивно и жизнерадостно излъчване :) и идеята с животинките е супер :)

  Отговор
 8. Маги

  Така се умилих. Много личен подарък, Дилянка. Прекрасна книжка и много хубава приказка за приятелството. :)

  Отговор
  • Диляна

   Благодаря ти, Маги :-) Нали знаеш, че всеки от нас си има своя приказка и само от нас зависи как ще я напишем :-)

   Отговор
 9. Мария Стоянова

  Диди, много мила книжка :-) Тази приказка за приятелството толкова ме трогна. Вобще подаръкът е не само хубав и оригинален, а изпълнен с емоции, чувства, спомени, мечти …..
  Имам си и аз една такава приятелка, единствена ми е, но нямам нужда от повече :-)

  Отговор
  • Диляна

   Благодаря ти, Мими! :-) При приятелството, както и при много други неща, важното е качеството, а не количеството :-) Една, но истинска е по-ценна от 100, но фалшиви :-)

   Отговор
 10. KalySto

  Ох,колко хубаво! Да можеш да облечеш с думи и картини своите чуства и да ги дариш от сърце! Затрогваш подарък, страхотно изпълнение и много обич има тук! Благодаря ти ,че избра да го споделиш с всички!

  Отговор
  • Диляна

   Благодаря ти, Кали :-) Наистина няма нищо по-хубаво от това да облечеш чувствата и думите си в нещо, направено с ръцете ти :-)

   Отговор
 11. Катина

  Ди, книжката ти е наистина прекрасна, както и приятелството, което описваш!
  Поздравления за идеята и за доброто й изпълнение! :-) Продължавай все така, да развиваш таланта си и да радваш хората около теб :-)

  Отговор
 12. te4eto

  Страхотно! Всичко е прекрасно!!! (с изключение на една правописна грешка)
  Приятелката ти ще е много щастлива! (аз бих се разтопила)
  И кутийката е супер! Браво, браво!!!

  Отговор
  • Диляна

   Благодаря. Колкото до правописната грешка, дори не съм разбрала, а сигурно гледах 10 пъти :-)

   Отговор
 13. Биляна Казакова

  Трогнах се, докато разглеждах! Разкошна е! И идеята, и повода, и изработката! Сетих се за моите най – добри приятели от детството. Поздравления!

  Отговор
 14. Красимира Иванова

  Дилянка, подаръка е невероятен..Жеста, думите, картинките, изпълнението..-всичко..
  Върна ме 2 години назад, когато направих подобен подарък на дъщеря си..Книжка от близо 100 страници – история в картинки и думи..Подарих й я за рождения ден. (тогава все още не правех картички и нещата съвсем не бяха толкова изпипани, като твоята книжка) Кутийката в която поставих книжката беше декупаж (тогавашното ми хоби), а реакцията…Детенце и аз си поплакахме дружно, докато тя си четеше книжката..
  Мога да си представя как се е почувствала приятелката ви от детинство..
  Един наистина затрогващ и много личен подарък. Благодаря ти,че го сподели! с нас!
  Изпълнението е невероятно!

  Отговор
  • Диляна

   Сигурна съм, че и твоята книжка е била чудесна… такива подаръци винаги носят сълзи на щастие :-)

   Отговор
 15. нели

  Иееее… чудно, чудно, чуднооооооооооооо албумче! Много ми хареса! Хартиите на ММЕ изглеждат страхотно използвани за такова албумче! Наистина невероятно красиво и весело! :)))

  Благодаря ти, че се включи впредизвикателството на Двете Елши :о)

  Отговор
 16. Цвети

  Здравей! Аз съм на 14 години и преди половин година се запалих много по правенето на картички.. За всеки повод влизам в твоя сайт и разглеждам картичките ти. Наистина са красиви и така се вдъхновявам.. Е, не се получават толкова добри, но като гледам първата и последната си картичка, виждам, че имам напредък. Тази книжка е много сладка и искам да направя такава за моите приятелки.. Но имам един въпрос – страниците от картон ли са, и как са съединени страниците и какво лепило използваш? Мерси предварително! :)

  Отговор
  • Диляна

   Здравей, Цвети :-) Страниците са от картон за основа за картички, т.е около 200 грама, но според мен можеш да ползваш и 160 :-) Начина на подвързване можеш да видиш тук: http://www.youtube.com/watch?v=eBldwJMBgU0, а колкото до лепилото, обикновено ползвам двойнозалепващо тиксо :-) Успех с книжката и ще се радвам да я покажеш, когато я направиш :-)

   Отговор

Leave a Reply

 • (will not be published)