Покани за откриване на жътва

Както споменах в предишната си публикация, нощта преди да заминем за Лондон, трябваше да направя 20 покани за откриване на жътва. Доста нетипична тема, нали? Родителите ми се занимават със земеделие и нямаше как да откажа :-) Тъй като имах много малко време на разположение, трябваше да измисля нещо съвсем просто, за да се впиша в графика. На помощ дойде Мария, на която веднага поръчах една папка за релеф с която да създам фон за картичките и няколко core'dinations картони :-) Свалих си случайна картинка на стръкче пшеница и я оцветих. Колкото и проста и елементарна да е картичката, огромно време ми отне да изрежа всички елементи - 4 за всяка картичка, да ембосна картона и съответно да го изтъркам после с шкурка и най-вече - да залепя всичко. Не знам за вас, но аз все още разчитам на двойнолепящото тиксо, а тук заминаха почти две нови ролки. Много обмислям дали да не си взема това лепило, което ползват много от чуждестранните крафтърки, които следя, защото със сигурност лепенето с него не отнема толкова много време :-) Ако вие знаете друг ефикасен начин за лепене освен двойнолепящото тиксо, моля споделете :-) Ползвах и ето тези плетени дантели, които не знам как, но стигнаха точно за 20-те покани :-) Сигурна съм, че дори да се бях опитала да изчисля, нямаше да успея с такава точност :-)  

  Възнамерявах да сложа и надпис "Покана", но майка ми каза, че и така са добре, а и вече времето много ме притискаше. Все пак трябваше и да поспя няколко часа :-) Снимките, както вече казах, не са от най-добрите, но имах само около 15 минути сутринта преди полета :-)  

  Утре е откриването на жътвата и реших да ви споделя малко снимки от миналогодишното празненство. Въпреки новите технологии и забързания начин на живот, човек не бива да забравя откъде е тръгнал и колко труд са полагали хората преди нас, за да ни осигурят всичко това, което имаме... и за да имаме хляб на трапезата си! Като стана въпрос за хляб, аз отивам да меся питка, а на вас ви желая хубава вечер. Снимките са дело на сестра ми :-)  

 

 

23 коментара to “Покани за откриване на жътва”

 1. Розали

  Диляна, впечатлена съм! Спомням си, че още в 5 клас правеше страхотни неща, избираше едни красиви рамки, но тези покани са толкова стилни и изящни, а последната снимка е очарователна :-)!
  Никога не съм си представяла, че жътвата започва така:-)
  Със сигурност ще бъде спорна и успешна!!!

  Отговор
  • Диляна

   Благодаря :-) Аз честно казано не си спомням за тези рамки, но си спомням модното ревю, което правихме с рокли от найлонови торбички :-)

   Отговор
 2. Kakichka

  Наистина необичайна задача, но ти се справила великолепно, особено за краткото време с което си разполагала. Много ми беше интересно да видя снимките от миналата година, надявам се да покажеш и от тази :)

  Отговор
  • Диляна

   Благодаря ти :-) Наистина ако времето беше повече, може би щяха да се получат още по-добре ;-) Колкото до снимките, направих малко, защото слънцето беше прекалено силно и не предразполагаше към снимане :-)

   Отговор
 3. Диана

  О, колко хубаво! Обичам старите традиции, когато нещата са се правели с много труд, старание и умения… Прекрасни покани и снимки!

  Отговор
 4. Vili Veselinova

  Страхотно предизвикателство с тази нестандартна тема. Но поканите ти са станали много стилни и красиви, идеално цветово балансирани. Поздравления!

  Отговор
 5. Miss Emerald

  Когато прочетох каква поръчка имаш ми стана не само интересно, но и с нетърпение очаквах да видя резултата. Наистина доста нестандартна тема, но пък ти си се справила блестящо с поставената задача! Покани, които направо „говорят“! Страхотни са! Перфектни!

  Отговор
  • Диляна

   Благодаря ти, Тони :-) Доста се измъчих, докато стигна до идея какво точно да направя, но мисля, че в крайна сметка взех възможно най-доброто решение и като дизайн и като семплост ;-)

   Отговор
 6. Маги

  Дори и за кратко време си се справила страхотно! А за снимките на сестра ти… много им се радвам. Страхотни, особено черно-бялата!:)

  Отговор
  • Диляна

   Благодаря ти, Маги :-) И аз имам слабост към черно-бялата фотография :-)

   Отговор
 7. Ири

  Браво, Диди! Поканите са много стилни и много ми харесват! Снимките на жътвата ме разчувстваха … като видя стари хора да работят на полето винаги се сещам за моите баба и дядо, които цял живот това са правили …

  Отговор
 8. Мария Стоянова

  Диди, справила си се безупречно, нямаш равна ;-) А за лепилото да ти кажа, че преди време и аз си мислих зза него, но като пресметнах колко е дълга лентата и каква й е цената и много бързо се отказах.

  Отговор
  • Диляна

   Благодаря ти, Мими :-) Честно казано не съм се интересувала, но на мен ми изглеждаше много голяма, може да е визуална измама просто :-)

   Отговор
 9. Lionelsa

  И снимките, и картичките са много хубави! Два пъти вече влизам да ги гледам и да препрочитам текста :-)
  Ще чакам и някоя снимка от Лондон, да знаеш :-)

  Аз в къщи имам различни лепила и ги ползвам за различни неща, често по няколко вида за една картичка. Имам сухо лепило, силиконово лепило, от тези кремообразните с тънкия писец, С200, двойнолепяща лента, двойнолепящи точки, силикон……

  Наистина лентата много здраво лепи, но не е рентабилна ценово и бързо свършва. Пробвай и с други лепящи средства и ще намериш оптималния за теб вариант.

  Отговор
  • Диляна

   Благодаря ти, Нинка. И аз имам много видове лепила, но никое не е като че ли идеалния вариант за лепенето на хартиите върху картичките :-) Колкото до снимките от Лондон, виж в предишната публикация, там съм качила :-)

   Отговор
 10. Mila

  Диди, страхотна работа си свърщила ! Много са готини ! А снимките на сестра ти ми напълниха душата ! Страшно удохотворени и истински !
  Това с лентичката и мен ме заинтригова :)

  Отговор
 11. CraftyEllie

  Диди, напълно те разбирам – аз правих 20 мини картички за юбилея на една специална мандра….такова бързо оцветяване на една кравичка, печатане, рязане и лепене падна…За снимане и дума не можеше да става, защото в момента, в който приключих, мъжът ми хукна към Еконт да ги прати 5 минути преди да затворят.
  Резултатът при теб е чудесен, а поводът е наистина затрогващ. Снимките на сестра ти са прелестни, особено черно-бялата! Успешна жътва и тази година!
  За лепенето – за хартия аз ползвам немското UHU.

  Отговор

Leave a Reply

 • (will not be published)