Кутийка за мини мъфин

Отново съм аз, но този път без картичка :-) Отдавна исках да направя кутийка за мъфин и също толкова отдавна събирах идеи каква точно да бъде. Признавам си, че идеята за модела, който аз направих не е моя, а я видях преди много време някъде из интернет, но нито си я запазих, нито я запомних добре. Знаех само, че искам да я реализирам и да направя кутийка под формата на фурна :-) Голямо предизвикателство беше да намеря точните пропорции. Реших сама да ги измисля, за да пасне на мини мъфина, който трябваше да се "пече" вътре. След като изхвърлих поне 5 листа с хартия заради грешно измерване и след като се мъчих поне 2 часа (ето защо не правя кутийки) най-накрая се справих :-) Ето го и резултата - кутийка за мини мъфин с размери 5,5 х 5,5 см :-)

След като се справих със сглобяването на кутийката, останалото беше лесно - семпла декорация с няколко розички, 4 черни кръга и 4 копчета за котлони, лентичка за дръжка и парче панделка за кухненска кърпа :-) И разбира се - най-важното - мъфина :-D Той е по рецепта от блога на сестра ми и се казва "Червено кадифе" :-)

Исках да сложа и нещо върху котлоните и единственото, което успях да измисля е тази малка касерола :-)

Дори да не пробвате да направите кутийка за мъфини, то със сигурност опитайте рецептата - лесна, бърза и "евтина" и много вкусна :-) Естествено, кутийката не е много практична, тъй като мъфина не е застопорен добре, но на такова малко пространство, възможностите бяха ограничени :-) Когато някога отново се вдъхновя да направя подобна кутийка, със сигурност ще я направя в по-голям размер и подходяща за реално пренасяне на мъфини :-)

Аз отивам да приглася вечерята, а кутийката изпращам при Елшите, за жалост без сладкиша вътре :-) Дано се приеме за предизвикателството (хартиите върху страните на "печката" са на мъфини) :-)

Желая ви хубава вечер и до скоро :-)

Challenges:

Двете елши

Come and get it

Lexi's creations

19 коментара to “Кутийка за мини мъфин”

 1. Dani

  Чудесна идея!
  Не мога да И се нагледам!
  Всички детайли са замислени страхотно!
  И тези копчета отгоре, и розите, и касеролката…
  Поздрави!

  Отговор
 2. Toni

  Страхотна идея! Толкова широко се усмихнах, че просто няма повече накъде. Много оригинален и сладък проект.

  Отговор
 3. desi

  Хи-хи-хи! Диди, сладка е като мъфинче :) Страхотна идея! Поздравления за търпението ти при реализацията `и :)

  Отговор
 4. Ири

  Да ти призная, Диди, по-сладка кутийка за мъфини не съм виждала досега :). Усилията са си стрували – перфектна е като изпълнение, аз също едвам и се нагледах. А за рецептата – няма как да не се възползвам от нея :).

  Отговор
 5. Маги

  :) И затова рядко правя кутийки, но пък виждам при теб всички усилия са си заслужавали напълно. Страхотна печка си измайсторила, Диди! Поздравления!

  Отговор
 6. Vili Veselinova

  Страхотна кутийка, Диде! Повтарям се с момичетата от предните коментари, но наистина много идейно. А „кърпата“ на вратичката, направо ме разби …

  Отговор
 7. Bev Cole

  Love this Didi, so cute. I loved playing with my dolls when I was little, especially my Barbies. I had a kitchen for her, so this is very much a reminder of those special days.

  Thanks for entering our Come and Get It challenge,

  Bev Cole

  Отговор

Leave a Reply

 • (will not be published)