Монохромна картичка

Здравейте :-) Днес се опитах да направя нещо като монохромна картичка, вие ще кажете, дали съм успяла :–) Такива картички не са съвсем по моя вкус, защото аз обичам да експериментирам с цветове и комбинации, но да направиш картичка само с един цвят и неговите разновидности, се оказа доста трудна задача :-)

Всъщност идеята ми дойде след като оцветих за 3-ти път този печат на Krista Smith и последният вариант ми хареса най-много. Останалите комбинации бяха розово и сиво и жълто и зелено :-) Ако оцветявате от скоро, а и не само, сигурно ще се съгласите с мен, че да оцветяваш коса е най-най-трудното нещо :-) Все още си спомням моят първи опит за рисуване на коса с акварелни моливи и като я видя ми става много забавно :-) Истината е в практиката, момичета :-) Аз лично само за 3 месеца виждам огромен напредък, а нито съм ходила на уроци, нито нищо. Просто практика и практика :-) Но да се върна на днешната картичка :-) Изгледала съм десетки уроци как се рисува коса и да ви кажа честно, някои от тях изобщо не ми харесват. Не ми харесват коси, които имат сякаш пресечена бяла линия по средата на главата, дано си представяте за какво говоря. На кой косата му изглежда така? :-) Моята лично е естествено кестенява и небоядисвана и през лятото имам леки червеникави и тъмно руси отенъци, но в никакъв случай на светлина не ми изглежда бяла косата :-) (Е, добре де, признавам си, че имам 2-3 бели косъма, но това не се брои!) Та тук се опитах да оцветя по възможно най-реалистичния начин :-) Използвах кажи-речи всичките си маркери в кафявата гама, които са 6 на брой :-) От трите пъти, в които оцветих косата, този стана най-тъмен, което не съм сигурна, дали исках да постигна като резултат :-) В крайна сметка, това е картичката, която направих. Със сигурност ще се упражнявам още доста, защото такива печати ме затрудняват... Но пък човек трябва да пробва и нови неща, нали? :-) Хубав ден ви желая :-)   Ще включа картичка в: Party Time Tuesdays Challenge Blog Crafty Boots Challenge - Bingo Lexi's creations Oozak challenge

23 коментара to “Монохромна картичка”

 1. Lionelsa

  И на мен са ми трудни тези монохромни картички. Май само веднъж се пробвах :-)
  Твоята определено ми харесва. Много е свежа.

  За оцветяването няма да ти пиша нищо, защото аз оцветявам по съвсем примитивен начин и все се каня да експериментирам и да гледам някой и друг урок :-) А и харесвам всички онези шарени косички със светлосенки :-)

  А блокчето ми е любимо и нещо взе да привършва вече :-)

  Отговор
  • Диляна

   Мерси, Нинка :-) То и моето оцветяване сигурно е примитивно за професионалистите, но какво значение има? Важното е да ни е приятно и забавно :-)

   Отговор
 2. KalySto

  Страхотна е!Разкошни цветове и оформление! Много добре взе да ти се получава оцветяването.Аз ще взема да се посрамувам с моите акварели;) Радвам се и че стигна до това което ти казах преди месеци – всичко става само с практика:))) Колкото до косата тъмничка се е получила, но определено се виждат различните отенъци на цветовете.Поздравления отново!

  Отговор
  • Диляна

   Благодаря ти, Кали :-) Винаги много се радвам на положителните и окуражителните ти коментари :-) Колкото до акварелите – няма от какво да се срамуваш :-) Според мен с тях е по-трудно, а това прави чест на всички, които рисуват с акварели постигат страхотни резултати :-)

   Отговор
 3. Ири

  Напълно отговаря на моите представи за монохромна картичка :). Цветовете на хартиите са страхотни, а най-много ме плениха цветенцата от филц :). Аз харесвам как оцветяваш … дори преди 3 месеца :).

  Отговор
 4. Санди

  Здравей! Разбрах за блога ти от сестра ти и го следя от известно време. Отдавна се каня да ти напиша коментар. Правиш наистина страхотни неща! Тази картичка не е изключение – много нежна и свежа! А оцветяването ти е невероятно!
  Поздрави и благодаря за прекрасното усещане, което създават у мен картичките ти! :)

  Отговор
  • Диляна

   Благодаря ти, Санди :-) И аз надзъртам отвреме навреме в твоя блог :-)

   Отговор
 5. Vili Veselinova

  Белезникава черта има само в много тъмно боядисаната, права коса и то на силна светлина. Всъщност, като се замисля, цветът на чертата е някъде между сивото и синьото. Но ти си права – никоя естествено кестенява коса не изглежда така. Картичката ти е страхотна, много свежа и слънчева!

  Отговор
  • Диляна

   Благодаря ти, Вили :-) Всъщност не е задължително да изглежда „реалистично“ или пък „естествено“, нали е оцветено, а не снимано :-) Може би някой път и аз ще пробвам такъв вид коса :-) На La la land повечето печати обикновено се оцветяват точно така, а те имат някои мноооого сладки печати :-)

   Отговор
 6. desi

  Чудесна е! Толкова е слънчева и свежа с тази сладка кокетка :) Оцветяването ти винаги много ми е харесвало и мисля, че си се справила идеално с цевотовете и нюансите им! Поздравления!

  Отговор
 7. Маги

  Абсолютно съгласна съм с теб, Диди, косите са много трудни за оцветяване, особено чупливите. Супер се справяш и с монохромните картички! :)

  Отговор
  • Диляна

   Да, особено къдравите, тях просто ги правя по усет, а не както трябва да са :-)

   Отговор
 8. Ani

  Прекрасна монохромна картичка! Косата наистина е най-трудното нещо за оцветяване, поне за мен… Особено чупливата и къдравата…Аз още не съм се пробвала на копиците, но някой ден и това ще стане… :)

  Отговор
 9. Arcadia

  Разкошна картичка си направила! А относно уменията ти за оцветяване, то е очевидно – всеки път по-добра! Харесват ми слънчевите цветове, които си избрала, хартиите също много ми допадат. Относно оцветяването на коса, на мен лично ми допада светлата линия, която повечето, оцветяващи с маркери използват за достигане на обем.

  Отговор
 10. Ina

  Страхотна картичка! Въпреки, че е монохромна е много ярка и веднага заковава погледа! Прекрасно оцветяване, девойката е невероятно изразителна! Цветенцата са много идейни! Поздравления!

  Отговор
 11. Краси

  Диди, картичката е чудесна! Оцветяването ти е все по-добро,
  Струва ми се,че косата ти е все още тъмна и й липсва повече светлина и блясък, но…със сигурност оцветяването ти е по-добро от моето ..
  Картинката е прекрасна и наистина дава възможности за много упражняване с цветовете..Ти си се справила страхотно!

  Отговор
 12. Danie May

  What a stunning card in yellow! I love the mix of patterns particularly the chevron paper and the gorgeous image! Thanks so much for joining us at Party Time Tuesdays this week and I do hope you will join us again. Good Luck!
  Danie xx

  Отговор
 13. Mary Witter

  Another awesome card. I love the contrasts you put here. The sunburst in the upper right corner, the zig zag and the checks…and how they work with the skirt. It was a pleasure looking at your work. Thanks so much for adding inspiration at the Oozak blog. Hope you win!

  Отговор

Leave a Reply

 • (will not be published)