За спомените в снимки

Сигурна съм, че ако има нещо, което човек би спасил при пожар в дома си, това са старите снимки. Те пазят спомените от скъпите моменти с любимите хора и идват на помощ, когато паметта ни се влошава с годините.

Бях ви обещала да ви покажа завършения скрапбук албум за майката на Филип, който направих преди да заминем за Венеция и ето го и него. Измъчих се доста докато го снимам, защото на терасата беше прекалено светло, а албумчето беше прекалено голямо, за 60 мм-вия обектив. Забелязва се, че не всички странички са на фокус, но тъй като са по двойки, едната винаги е по-напред и краде фокуса на другата. Както и да е, надявам се все пак да се вижда това, което има на снимките :-)

 

Това е началната страничка:

 

 

Тук не се вижда, но на лявата страничка съм сложила част от стихотворението на Вазов „Майка ми“:

 

 

А тук има цитат на Балзак: „Щастието на майката е като фар, осветява бъдещето, но отразява и красивите спомени от миналото.“:

 

 

Две странички със семейни снимки:

 

 

Сестри и братовчеди:

 

 

И ето моите лични фаворити :-) Накарах Филип да измисли две изречения – едно, което би казал на 11 г. и едно сега – на 24 :-) Мисля, че се получи много идейно, а и снимките от „преди и сега“ са доста сходни :-)

 

 

Това е албумчето :-) Лично на мен ми беше много приятно, докато го правех и се надявам майката на Филип да го хареса :-)

 

Хубави празници и до скоро :-)

7 Responses to “За спомените в снимки”

 1. addii

  Чудесен албум,гаранция ,че майката на твоята половинка ще е много щастлива , ще има да го разглежда и да ахка,много трогателен подарък.Браво на теб!

  Отговор
 2. Маги

  Браво, Дилянка! Такива подаръци са винаги са високо оценени и трогват получателя. Страхотен албум!

  Отговор

Leave a Reply

 • (will not be published)